Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Portada - Recerca - Cuina | Revista 84

Receptes fàcils, per menjars d'estiu

Avui en dia, gairebé podem menjar de tot, independentment de l’època de l’any, en la que estem, entre importacions, modificacions genètiques, vivers que recreen climatologies d’altres estacions..., no hi ha gaires productes, que trobem a faltar....
Més...

Portada - Recerca - Cuina | Revista 84

Brownie

Aquesta recepta ens la fa arribar la Isabel Mas Gil, col·laboradora assídua de Lo Pedrís, des de fa tres anys. La cuina és una de les seves aficions. A la Residència d'Avis "El Vilar", de La Selva del Camp, va ser companya de la Maria Castellana, i...
Més...

Portada - Recerca - Cuina | Revista 84

Crema catalana

Aquesta recepta de la M. Remei de Cal Ritu, la fa cada any per Sant Josep. És una tradició familiar, segurament com a moltes cases. La Mei ha tingut la gentilesa de compartir la recepta de la Crema catalana de sa mare amb tots els lectors de Lo Pedrís. Ingredients:...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 83

Mus de Xocolata

Aquesta recepta la comparteix amb naltros, la Isabel Mas Gil, una àvia de Vinyols, que actualment viu a la Selva del Camp, a la Residència “El Vilar”. Ingredients: - 225 g de xocolata a la pedra - 2 cullerades d’aigua - 4 ous - ¼ litre nata...
Més...

Recerca - Tradicions - Cuina | Revista 83

Faves a la catalana

Ingredients: (per a 6 persones) - 1,5 kg de faves desgranades. - 1 manat alls tendres. - 3 cebes tendres, grossetes. - 1 botifarró negre. - 250 g de llangonissa primeta. - 150 g de cansalada viada. - un brotet petit d'herba de Santa Maria. - una rameta de julivert....
Més...

Recerca - Cuina | Revista 83

El món de la sobrassada, Xesc Reina i Can Company

El món virtual, Internet, les xarxes socials i tot plegat, ha fet que descobrim coses que potser en un altre context i moment no haguéssim descobert mai. El món de la sobrassada per a mi era un món desconegut, com a molt, per menjar-ne algun cop, com embotit, i poc,...
Més...

Recerca - Tradicions - Cuina | Revista 82

FRICANDÓ DE VEDELLA

Ingredients: (per a sis persones) 12 talls prims de vedella de la garreta (podem demanar que sigui per fer fricandó) Rovellons (o els bolets que tinguem) Farina 2 fulles de llorer, un manadet de farigola i orenga Vi ranci (o conyac) Pebre negre, nou moscada, oli...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 82

FEM ARRÒS!: ARRÒS AMB BACALLÀ I ESPÀRRECS

Al número 81 del Pedrís us vaig parlar de l'arròs que es fa al Delta de l'Ebre. Ara us porto una recepta molt senzilla, però gustosa, d'arròs amb bacallà. Ingredients: (per a 3 persones) 300 g de bacallà esqueixat...
Més...

Recerca - Tradicions - Cuina | Revista 81

Receptes de les àvies de Vilaplana: Croquetes de Rostit

Un matí, conversant amb la Maria Júlia, explicava convençuda, que a ella els menjars moderns no li fan el pes i que prefereix seguir preparant les receptes tradicionals. Ho fa de manera planificada, de manera que no hagi de cuinar cada dia. Entre d’altres, em va...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 81

AVUI PARLAREM D’ARRÒS

Segons la Viquipèdia, l'arròs és una planta herbàcia i semi aquàtica del gènere Oryza, de la família de les poàcies. El seu gra és un dels principals aliments de la humanitat, inclòs a la dieta del 70% de la població...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 80

CUINA DE CONFINAMENT, CUINA DE SUPERVIVÈNCIA, CUINA DE MERCAT, AL CAPDAVALL CUINA PER MENJAR

Han estat un mesos, des del 15 de març aproximadament, que les nostres vides han assumit diferents reptes que hem anat solventant com bonament hem pogut arran aquesta pandèmia provocada pel Covid 19. Nosaltres, els vilaplanencs, hem tingut una gran sort i molts avantatges i...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 80

CUINA UN PLAT MARROQUÍ: BSTILA

INGREDIENTS Tres cebes grosses, dos pebrots verds, 2 calamars mitjans, 2 filets de peix sense espina ni pell, 100 gr. de gambes pelades, 10 fulls de pasta fil·lo, mig paquet de fideus de soja (Vermicelle de LongKou), oli, mantega i sal. Espècies: cúrcuma, comí,...
Més...

Opinió - Articles - Recerca - Cuina | Revista 80

Cap a un sistema alimentari universal

D’on venim Durant la dècada dels 60 als 70 es va començar amb l’agricultura i la ramaderia extensives, com a mínim als PPCC. La producció va augmentar i ja podíem menjar pollastre cada dia en lloc de només per festes. No vam trigar a...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 79

Pataco: una recepta molt antiga

INGREDIENTS   Tonyina, patata, ceba, carbassó, oli   PREPARACIÓ   Es posa la tonyina en remull i quan estigui dessalada es talla a trossos petits. Es pelen les patates i es trenquen a bocins. Es talla la ceba a trossos petits i el...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 79

Cuina de temporada o temporada de cuina (amb molt d'unami)

Estàvem acostumats a fer cuina de temporada; és a dir, cada estació de l’any té les seves fruites i verdures... però el temps evoluciona i, com tot, les plantacions evolucionen, els transports milloren... i arribem a un punt en què hi ha de tot...
Més...

Recerca - Entitats - Cuina - Escola | Revista 79

Saps què són els pancakes?

La tortita, pancake és un pa pla rodó. La massa conté usualment llet, mantega, ous, farina, llevat, sucre i sal. Hi ha moltes variants en diferents cultures i països; per exemple, als Estats Units se serveixen amb xarop d'auró i mantega. Se solen...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 78

TEMPS DE CAÇA, TEMPS DE CUINA, TEMPS DE TAULA

Estem en plena campanya de caça i, tot i que cada cop queden menys caçadors, partidaris i detractors de la mateixa... la caça a les nostres contrades hi ha estat sempre present. Jo recordo que, fa 50 anys, esperàvem el pare que arribés per veure...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 77

Estofat de porc senglar

INGREDIENTS Porc senglar, ceba, tomàquet, tomacons, pebrots de romesco, alls, pa fregit, julivert, llorer, avellanes, sal, oli i vi negre.   PER FER LA PICADA S’escaliven els alls i els tomacons i es pelen. Escaldem el pebrot de romesco i trèiem la polpa. Es...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 77

LA CUINA ESTÀ DE MODA I EL SOFREGIT N’ÉS EL REI

Està clar que per viure necessitem menjar; n'hi ha qui ho fa senzillament per subsistència, n'hi ha qui en fa un plaer i en gaudeix, i n'hi ha qui ho eleva a la màxima potència per fer-ne un Art i gaudir-ne! Això ha derivat en grans...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 76

Mussarafood: La cuina de casa

En lloc de parlar de grans plats, avui us parlaré de vi. I no perquè en sigui una entesa, ans el contrari: jo soc de les que diu "aquest vi m’agrada, aquest no m’agrada..." i poca cosa més... perquè quant més en vols saber, ben cert que...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 75

Receptes de Cuina amb Isabel Mas

Rodó de corder farcit   Ingredients:           - una cuixa de corder.           - ceba           - oli...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 74

Mussarafood. La cuina de casa

Posar-se davant dels fogons és cosa fàcil. Ara, que en surtin coses bones, ja no ho és tant. Si comencem per coses senzilles, sempre és més probable que surtin bé. Si a més a més hi posem una mica de ganes, encara sortirà molt...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 74

Cuina amb Isabel Mas. Menú de Nadal

D’ENTRANT: LLAMÀNTOL INGREDIENTS: Llamàntol SALSA INGREDIENTS Ceba, mantega, cava, crema de llet, julivert, remolatxa vermella. PROCEDIMENT Agafem una olla gran que hi càpiga molta aigua i posem sal abundant. Quan bulli l’aigua i tirem el...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 73

Cuina amb Isabel Mas: galtes de porc

INGREDIENTS PER QUATRE PERSONES 8 galtes de porc 2 cebes un grapat d’avellanes torrades 1 pebrot de romesco 3 dents d’all escalivades 1 tomàquet escalivat 2 llesques petites de pa fregit dos pastilles d’estarlux de carn oli, sal i pebre...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 72

Cuinetes: Pastís de xocolata al vapor

Ingredients: -1 llauna petita de llet condensada (370 g) -4 ous -100 g de farina -60 g de cacau en pols -1 sobre de llevat químic (15 g) -40 g de mantega a temperatura ambient -1 litre o 1 litre i mig d’aigua Aquest pastís té la particularitat...
Més...


1 al 25 de 106
12345
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Notícies, Portada

Pulsòmetre

PUJA La fibra òptica va arribant a les cases de Vilaplana. La plantada de flors a...
Què passa, Activitats, Portada

II Jornada Let's Clean up, a Vilaplana

La Segona Jornada ha estat el dia 29 de maig, dissabte, de les 10 a la 1 del migdia. Hem fet...
Entitats, Escola, Portada

Per Sant Jordi€ Poesies, Contes, Roses i Dracs!!!

Aquest Sant Jordi va ser una mica diferent d’altres anys, però va ser un Sant...
Què passa, Activitats, Portada

Càritas maig 2021: Recollida d'aliments i productes de neteja

RECOLLIDA D'ALIMENTS  (20, 21 i 22 de maig de 2021)  ...
Entitats, Escola, Portada

El millor residu és el que no es genera

Un any més, per celebrar el dia del medi ambient, el 5 de juny, algunes escoles verdes del...
Records, Portada

Lo Pedrís surt de Vilaplana... On heu estat?

Peu foto 1 El Collell (Banyoles), amb la Lezhi Ferré i tot l'equip femení...
Què passa, Música, Portada

Audició comentada: De la paraula al cant, a càrrec de Joan Magrané

El festival Vilaplana viu la Música, que va iniciar el seu camí el desembre, que...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevistem a la Blanca Oliach Alasa

Vaig conèixer a la Blanca quan vaig entrar de regidora a l'Ajuntament de Vilaplana,...
Què passa, Esports, Portada

Campiones de futbol

No em considero futbolera, però em vaig aficionar al futbol quan el Pep va entrar...
Literatura, Contes, Portada

Genolleres noves

Nei va, aixeca’t i mira quines genolleres més maques que porto! Me les va regalar el...
Opinió, Recerca, Articles, Casos i coses, Portada

Nou Catàleg de fauna de La Mussara: D'espectres, aparicions i ectoplasmes

Si ha plogut quan feia falta i anem al rovelló, els bolets ens poden arribar a semblar...
Història, Història local, Portada

Antic refugi de les Airasses (Centre Excursionista de Catalunya- CEC)

Situat a 960 m d'alçada, a prop de l'antic poble de la Mussara, Serra de Prades....
Opinió, Què passa, Articles, Esports, Portada

Barça femení

El Barça ha apostat durant tots aquests anys per portar l’equip femení a la...
Història, Masos, Portada

Mas d'en Voltes

SITUACIÓ Situat sota la Punta del Sec, aguaita sobre el Barranc de l’Esquerrer....
Història, Masos, Portada

Mas d'en Roig

SITUACIÓ Situat sota la Punta del Sec, aguaita sobre el Barranc de...
Entitats, Literatura, Contes, Escola, Portada

Una Llegenda al revés

Sant Jordi, 2021 Una reina, un príncep, una rosa, un cavaller diferent, un petit drac...
Opinió, Editorial, Portada

Lo Pedrís 84 (juny 2021)

El nostre poble sempre s'ha caracteritzat per les inquietuds dels seus vilatans. Fa un...
Què passa, Història, Teatre, Portada, Fem memòria

Mort a les cunetes

El passat 16 de maig a Vilaplana vam poder gaudir de l’obra Mort a les cunetes, un...
Literatura, Lingüística, Portada

Frases fetes i dites de Vilaplana

Aquest text té expressions tradicionals que es feien servir abans. A veure si ho enteneu:...
Recerca, De cinema, Portada

La Guerra Freda (III) € La crisi cubana € l€hora dels míssils

Arribem a la dècada dels seixanta i pel que fa a la Guerra Freda la tensió creixia...
Què passa, Notícies, Portada

Projecte Falciots a Vilaplana, Dues preguntes

Prèvia: Presentació del Projecte Falciots a Vilaplana, per l'Àlex...
La nostra gent, Què passa, Efemèrides, Activitats, Poemes, Portada

Presentació del Recital de Poemes i Textos propis

PRESENTACIÓ DEL RECITAL. Vilaplana - Plaça de la Riba, 23 d'abril del 2021...
Recerca, Cuina, Portada

Receptes fàcils, per menjars d'estiu

Avui en dia, gairebé podem menjar de tot, independentment de l’època de...
Què passa, Recerca, Activitats, Natura, Portada

Jornada de neteja i descoberta Herpetològica, al poble de La Mussara

El passat dissabte, 1 de maig, ens vam aplegar a La Mussara una colla d’amants de la...
Recerca, Cuina, Portada

Brownie

Aquesta recepta ens la fa arribar la Isabel Mas Gil, col·laboradora assídua de Lo...
Què passa, Notícies, Portada

Presentació d'un llibre a la plaça de la Riba

El dia de Sant Jordi d’enguany fou ben diferent per a mi. Els amics, seguint la idea...
Què passa, Entitats, Activitats, Música, Escola, Portada

Estrenem instruments

Aquest curs, musicalment parlant, hem estat de sort! I volem compartir amb vosaltres que els nens...
Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

Els Pirates

Aquest curs els més petits de l’escola hem estat la Classe dels Pirates i hem...
Recerca, Cuina, Portada

Crema catalana

Aquesta recepta de la M. Remei de Cal Ritu, la fa cada any per Sant Josep. És una...
Recerca, Natura, Portada

Serra del Montsià

Per començar aquesta sortida, caldrà anar fins a La Ràpita. Abans...