Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Tornar
Recerca - Cuina - Portada | Revista 84

Receptes fàcils, per menjars d'estiu

Avui en dia, gairebé podem menjar de tot, independentment de l’època de l’any, en la que estem, entre importacions, modificacions genètiques, vivers que recreen climatologies d’altres estacions..., no hi ha gaires productes, que trobem a faltar.

Però jo encara sóc una mica reticent a menjar el que no toca, si no n’és època. Tinc alguna amiga, que quan fa alguna recepta i li critico que no és producte de temporada... em contesta que ella no ve de pagès i que compra el que hi ha a la botiga, sense saber massa l’origen. Jo li contesto, que els sabors no són els mateixos, i em replica que si no ho has tastat mai, llavors no en pots trobar la diferència.

Un d’aquests productes que ara hi ha tot l’any és el carabassó. Potser és el que menys es nota, que no és de temporada, perquè tots sabem que el seu gust és bastant insípid i l’hem de camuflar sempre per donar-li sabor. Doncs jo, fora de quan en tenim a l’hort, no n’acostumo a comprar..., ja que al final me l’han fet avorrir amb tantes i tantes receptes... en les que sempre hi ha mil coses més, perquè si no, seria un disgust total pel paladar.

És per això que avui us faré un parell de receptes, perquè ara ja toca començar a collir-ne a l’hort.

Ara que ve el bon temps, i que ja podrem gaudir d’àpats a les terrasses i a la fresca, us porto tres receptes molt fàcils de fer i que queden ben gustoses i vistoses. Una, no porta carabassó.


Musclos empedrats
Ingredients:
1,5 kg de musclos
1 fulla d’api i 2 fulles de llorer
1 ceba, 1 pebrot vermell, 1 pebrot italià i 1 tomàquet
Oli d’oliva, vinagre suau i sal
Palets de pa o torradetes

Netegem els musclos i els posem en una olla, amb el llorer i l’api. Els tapem i deixem que s’obrin, els retirem i els disposem en una safata. Preparem l’empedrat, tallant a dauets petitons totes les verdures i les amanim amb oli, vinagre i sal, i el repartim per damunt dels musclos, i llestos per a menjar. Podem acompanyar-ho amb palets de pa, torradetes...


Carabassons farcits de sobrassada i formatge Morbier
Ingredients:
2 carabassons mitjans o 4 de petits
Una sobrassada picantona de Can Company
Una cunya de formatge Morbier, o de qualsevol que us agradi i es fongui bé
Oli d’oliva, sal i orenga i orenga seca

Partim els carabassons per la meitat i traiem una miqueta de polpa, hi posem una mica de sal i oli, i els fem tapats al microones uns 5-7 minuts, depèn de la mida.
Preparem una safata pel forn, col·loquem els carabassons, per sobre, hi estenem primer una capa de sobrassada i després una de formatge. Fornegem fins que el formatge s’hagi fos. Posem-hi l’orenga per sobre, i a gaudir-ne.


Coques gratinades de patata i carabassó, o de ceba i bacon
Agafem una base d'“empanada” o de pasta de full, d'aquestes que ja venen preparades. Les partim per la meitat, i amb una forquilla li marquem tot el voltant i les pintem amb ou batut. Les posem al forn, uns 10 minuts a 180 graus, i les retirem. Llavors, és el moment de tenir preparat:
Ceba tallada (que haurem cuit al microones, uns 10 minuts, amb una mica de sal i oli)
Patata i carabassó a rodelles (cuit també al microones, uns 3 minuts, amb una mica de sal i pebre)
Bacon, en tiretes o talls sencers

Emplenarem les bases, una, amb ceba i bacon i el formatge per gratinar, no per fondre (així la ceba i el bacon, no queden amagats pel gust del formatge), i l’altra, amb les rodelles de patata i carabassó, el mateix formatge de gratinar per sobre, i cap al forn.
Deixem que s’acabin de coure, aproximadament uns 10-15 minuts, i a continuació hi posarem per damunt una mica d’orenga o alfàbrega, el que ens vingui més de gust.


Per qualsevol consulta podeu enviar-me un correu a llauradomariateresa@gmail.com o per missatge directe al meu compte d'Instagram @mussarafood_mtllaurado


M. Teresa Llauradó Anguera




+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Notícies, Portada

Pulsòmetre

PUJA La fibra òptica va arribant a les cases de Vilaplana. La plantada de flors a...
Què passa, Activitats, Portada

II Jornada Let's Clean up, a Vilaplana

La Segona Jornada ha estat el dia 29 de maig, dissabte, de les 10 a la 1 del migdia. Hem fet...
Entitats, Escola, Portada

Per Sant Jordi€ Poesies, Contes, Roses i Dracs!!!

Aquest Sant Jordi va ser una mica diferent d’altres anys, però va ser un Sant...
Què passa, Activitats, Portada

Càritas maig 2021: Recollida d'aliments i productes de neteja

RECOLLIDA D'ALIMENTS  (20, 21 i 22 de maig de 2021)  ...
Entitats, Escola, Portada

El millor residu és el que no es genera

Un any més, per celebrar el dia del medi ambient, el 5 de juny, algunes escoles verdes del...
Records, Portada

Lo Pedrís surt de Vilaplana... On heu estat?

Peu foto 1 El Collell (Banyoles), amb la Lezhi Ferré i tot l'equip femení...
Què passa, Música, Portada

Audició comentada: De la paraula al cant, a càrrec de Joan Magrané

El festival Vilaplana viu la Música, que va iniciar el seu camí el desembre, que...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevistem a la Blanca Oliach Alasa

Vaig conèixer a la Blanca quan vaig entrar de regidora a l'Ajuntament de Vilaplana,...
Què passa, Esports, Portada

Campiones de futbol

No em considero futbolera, però em vaig aficionar al futbol quan el Pep va entrar...
Literatura, Contes, Portada

Genolleres noves

Nei va, aixeca’t i mira quines genolleres més maques que porto! Me les va regalar el...
Opinió, Recerca, Articles, Casos i coses, Portada

Nou Catàleg de fauna de La Mussara: D'espectres, aparicions i ectoplasmes

Si ha plogut quan feia falta i anem al rovelló, els bolets ens poden arribar a semblar...
Història, Història local, Portada

Antic refugi de les Airasses (Centre Excursionista de Catalunya- CEC)

Situat a 960 m d'alçada, a prop de l'antic poble de la Mussara, Serra de Prades....
Opinió, Què passa, Articles, Esports, Portada

Barça femení

El Barça ha apostat durant tots aquests anys per portar l’equip femení a la...
Història, Masos, Portada

Mas d'en Voltes

SITUACIÓ Situat sota la Punta del Sec, aguaita sobre el Barranc de l’Esquerrer....
Història, Masos, Portada

Mas d'en Roig

SITUACIÓ Situat sota la Punta del Sec, aguaita sobre el Barranc de...
Entitats, Literatura, Contes, Escola, Portada

Una Llegenda al revés

Sant Jordi, 2021 Una reina, un príncep, una rosa, un cavaller diferent, un petit drac...
Opinió, Editorial, Portada

Lo Pedrís 84 (juny 2021)

El nostre poble sempre s'ha caracteritzat per les inquietuds dels seus vilatans. Fa un...
Què passa, Història, Teatre, Portada, Fem memòria

Mort a les cunetes

El passat 16 de maig a Vilaplana vam poder gaudir de l’obra Mort a les cunetes, un...
Literatura, Lingüística, Portada

Frases fetes i dites de Vilaplana

Aquest text té expressions tradicionals que es feien servir abans. A veure si ho enteneu:...
Recerca, De cinema, Portada

La Guerra Freda (III) € La crisi cubana € l€hora dels míssils

Arribem a la dècada dels seixanta i pel que fa a la Guerra Freda la tensió creixia...
Què passa, Notícies, Portada

Projecte Falciots a Vilaplana, Dues preguntes

Prèvia: Presentació del Projecte Falciots a Vilaplana, per l'Àlex...
La nostra gent, Què passa, Efemèrides, Activitats, Poemes, Portada

Presentació del Recital de Poemes i Textos propis

PRESENTACIÓ DEL RECITAL. Vilaplana - Plaça de la Riba, 23 d'abril del 2021...
Recerca, Cuina, Portada

Receptes fàcils, per menjars d'estiu

Avui en dia, gairebé podem menjar de tot, independentment de l’època de...
Què passa, Recerca, Activitats, Natura, Portada

Jornada de neteja i descoberta Herpetològica, al poble de La Mussara

El passat dissabte, 1 de maig, ens vam aplegar a La Mussara una colla d’amants de la...
Recerca, Cuina, Portada

Brownie

Aquesta recepta ens la fa arribar la Isabel Mas Gil, col·laboradora assídua de Lo...
Què passa, Notícies, Portada

Presentació d'un llibre a la plaça de la Riba

El dia de Sant Jordi d’enguany fou ben diferent per a mi. Els amics, seguint la idea...
Què passa, Entitats, Activitats, Música, Escola, Portada

Estrenem instruments

Aquest curs, musicalment parlant, hem estat de sort! I volem compartir amb vosaltres que els nens...
Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

Els Pirates

Aquest curs els més petits de l’escola hem estat la Classe dels Pirates i hem...
Recerca, Cuina, Portada

Crema catalana

Aquesta recepta de la M. Remei de Cal Ritu, la fa cada any per Sant Josep. És una...
Recerca, Natura, Portada

Serra del Montsià

Per començar aquesta sortida, caldrà anar fins a La Ràpita. Abans...