Cuina | Revista 301/03/2001
Guisat de Pasqua
Tenim a Vilaplana un nombrós grup de romanesos, que són molt agradables, simpàtics, i la casa que els lloga diu que són molt treballadors. Les persones que muntem la revista “Lo Pedrís” vàrem pensar demanar-los alguna col·laboració. L’Elena, que fa força temps que és per aquí, ens ha passat una recepta de cuina que fan per Pasqua i l’anomenen
Drob de miel (Carn de corder al forn).
Ingredients:
½ Kg de cor de corder
300 gr de fetge de corder
4 ronyons de corder
¼ Kg carn trinxada, també de corder
1 culleradeta de pebre negre
1 cullerada sopera de sal
6 brotets de fonoll i 4 de julivert
1 all tendre sencer (el verd i tot)
10 cebes tendres (mitjanes)
3 ous crus i 3 de durs i pelats
¼ de litre d’oli
1 mantellina o camisa d’animal
Preparació:
Es bull el cor, el fetge i els ronyons. Quan comença a bullir, amb una espàtula es va traient l’espuma que fa. Es deixa bullir una hora i, passat aquest temps, es tira en una escorredora i es deixa refredar. Quan és fred, es trinxa. Després es barreja amb la carn que ja teníem trinxada, i es pasta juntament amb els tres ous batuts. Es posa oli a la paella i es sofregeixen les cebes i l’all, també s’hi posa la carn, la al, el pebre, el julivert i el fonoll, fet ben petitet, tot pastat.
Després s’estén a la taula la mantellina. S’hi posa la carn per sobre i els tres ous en fila. Acompanyats de la mantellina ho cargolem tot junt, ben premut.
Untem amb oli una llauna, i amb el forn ja calent posem a coure el tall (és com un tall rodó). Ho courem al forn, no gaire calent, durant ¼ d’hora; ho anirem mirant.
Per servir-ho a taula, folrarem la safata que hem utilitzat amb fulles d’enciam i hi posarem el tall tallar a rodanxes d’un centímetre de gruix. Al voltant hi posarem rodanxes de tomàquet amb una mica de sal i oli. Se serveix fred.
Poftà Bunà (Bon profit)
(Per a una altra ocasió ens ha promès un pastís)
**************
Drob de miel
Maruntaie miel
Inima, ficat, rinichi, pulpa de miel.
Condimente: piper, sare, marar verde, usturoi verde, ceapa verde, ouo si un prapur de miel, ori pesmet.
Mod de preparare:
Toate maruntaele se pun la fiert în timp ce fierbe se spumeaza de trei ori, apoi cînd sint gata fierte se trec prin masina de tocat. Toata compositzia obtinuta se amestecà apoi se caleste verdeata taiata marunt împreuna cu tocatura, se restoama totul intr-un oval mai mare totul se amesteca impreuna cu condimentele se adaugà trei ouò crude, màrarul un se prájeste deoarece îsi pierde din gust.
Se fierbe trei ouò se cojesc, apoi se aseazà în prapur de miel într-o tavà de chéc lungà tava sà fie unsà cu unturà de porc, se adaugà toatà compozitia în tavà, ouale fierte întregi se introduc în mijlocul compozitiel pe rînd se acoperà cu prapurul ràmas pe marginea tàvii apoi se stropeste cu unturà pe de asupra sí se pune la cuptor pînà se rumenesté un pic, cînd este gata se ràstoarnà pe o tavà de inox, se puna un de cor de salate verde, rosi ardei, se serveste de preferintà rece.
Poftà bunà.
La redacció
+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat


Comentaris recents
24/10/2013
Pitxi
Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...
17/10/2013
Josep Maria Garcia Abelló
Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...
17/10/2013
Josep Bigorra
Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...
13/10/2013
Un Que Contrasta Les Notícies
Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...
08/09/2010
Miguel y Espe
Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada
06/01/2010
Albert Aragonès
Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...
09/09/2009
Pitxi
A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...
05/09/2009
Eladi Huguet Salvat
Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.
01/09/2009
Albert Aragonès
Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/
01/09/2009
Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet
Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...
06/08/2009
Eduard (lamussara.org)
Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.
18/07/2009
Jaume Queralt
Veure el video de Jaume Queralt
16/07/2009
Joan Mº Rius Serra
Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...
20/06/2009
Sergi
Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...
10/06/2009
Salvador Juanpere
Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...
28/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...
25/04/2009
Raquel
Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.
25/04/2009
Raquel
Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...
18/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...
17/04/2009
Eladi Huguet Salvat
La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...
07/04/2009
Raquel
Coincideixo totalment amb el comentari anterior.
06/04/2009
elsemanaldetarragona
me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?
26/03/2009
Eduard
Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...
26/03/2009
Eduard
Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...
15/03/2009
Raquel
Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...
Articles recents
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
05/02/2023Què passa, Activitats, Notícies, Portada
Defuncions 2022
Maria Huguet Mestre, 90 anys, 11 de febrer
Jesús Marín...
05/02/2023Què passa, Notícies, Portada
Casaments 2022
Cristina Solé Aragonés & Jordi Pellicé...
05/02/2023Què passa, Activitats, Portada
Naixements 2022
Cel Boqué Cabré (1 de maig)
Teix Franch Valls (19 de...
05/02/2023Recerca, Natura, Portada
Pinsà comú (Fringilla coelebs)
Autor foto: Josep M. Toset
05/02/2023Què passa, Notícies, Portada
Puja
Ja tenim metge i el Casal ja torna a tenir cafeters. S'han solucionat dues...
05/02/2023Història, Història local, Portada
A Lo Pedrís, núm. 89, va sortir el pany de la porta del número 1 del Carrer...
05/02/2023Entitats, Jubilats, Portada
El passat 27 d'octubre, organitzat pel Consell Consultiu de la Gent Gran, vam anar a...
05/02/2023Què passa, Activitats, Portada
L'Eva Aymamí i el Miquel Duran, a Colmar, Alsàcia.
07/01/2023Recerca, Cuina, Portada
Ja hem fet una altra volta al Sol, i Nadal ja és aquí, amb ganes de fer receptes de...
07/01/2023Història, Masos, Portada
SITUACIÓ
És una casa aïllada. Queda per sobre de l’arrencament...
07/01/2023Història, Masos, Portada
SITUACIÓ
És una de les cases situades en la renglera de...
07/01/2023Què passa, Activitats, Notícies, Portada
07/01/2023Què passa, Activitats, Notícies, Portada
07/01/2023Què passa, Activitats, Portada
07/01/2023La nostra gent, Què passa, Efemèrides, Notícies, Portada
Alcalde, regidores, regidors, vilaplanenques i vilaplanencs, moltes gràcies per haver-me...
10/12/2022Opinió, Editorial, Portada
Nota de record per a aquestes festes:
S’ha de comprar tot el que fa falta (si sobra,...
08/12/2022Recerca, Natura, Portada
L'article anterior, el vaig acabar amb aquesta frase: “Si voleu que els vostres gossos...
08/12/2022La nostra gent, Literatura, Records, Poemes, Portada
(PRIMERA PART)
ET IN ARC511ADIA EGO... (I)
(A l’amic O. Huguet, Premi de...
08/12/2022Literatura, Assaig, Lingüística, Portada
La tercera paraula de la mort secreta és alego. Alego és un terme ben...
08/12/2022Recerca, De cinema, Portada
VA DE CINE
Com sempre, el Festival Internacional de Cinema de Tarragona arrenca amb...
08/12/2022Què passa, Esports, Portada
Aquesta és una excursió pensada per començar o acabar amb tren....
08/12/2022La nostra gent, Efemèrides, Homenatges, Portada
CENTENARI DE JOAQUIMA AYMAMÍ AGUSTENCH
Ens complau felicitar l’aniversari de...