Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Tornar
La nostra gent - Entrevistes | Revista 65

Entrevista a Jaume Virgili

El Jaume Virgili Prades va néixer l'11 de juny del 1981, fill de la Maria Cinta i el Joan Anton, nét de la Maria Rufina i el Pepito i de la Carme i del Santiago.

Del Jaume Virgili volem parlar amb ell de dues de les seves facetes més destacades, per una part de la seva vessant artística, el teatre, i de l'altre de la seva vessant professional, la cuina,



Com va començar tot, Jaume?

En relació amb la part teatral, va ser una cosa que des de jove ho vaig viure a casa, amb la meva àvia, la Maria Rufina, va ser ella qui em va introduir en aquest món des de petit.

En relació a la cuina, quan era més jove no tenia pas clar quina seria la meva professió, o més ben dit, quina era la meva vocació, però al descobrir la cuina vaig tenir clar que era per mi descobrir la vocació de la meva vida.

El teatre ha sigut i és un hobby, o més ben dit, el hobby de la meva vida, ja que des de petit hi vaig començar i mai no ho he deixat.


En relació a la part teatral quina ha sigut la teva progressió ?

Vaig començar a Vilaplana, que tal i com he dit, és on em va introduir la meva àvia Rufina, i també després a la companyia Llop's Teatre de Reus i també a la companyia de teatre La Moixera de la Selva del Camp.

 
Què destaques de tot el que has fet ?

Doncs potser la primera obra més sèria que vaig fer va ser "La filla del Mar" que la vam fer amb els amics. Com que volíem equipar el local de joves, comprar algun aparell electrònic o alguna altra cosa, li vam demanar al Jordi Mateu si ens volia dirigir i a partir d'aquí, un grup de joves de 18 a 20 anys, alguns sense cap experiència en aquest àmbit ni massa interès previ, vam aconseguir fer aquesta obra i crec que amb un més que bon resultat.

També recordo especialment el debut amb els grans amb l'obra "La importància de ser Frank", però tot i que només tenia un parell de frases, ho recordo amb certa nostàlgia.


I també has fet de director, no ?

Siíi, n'he dirigit tres. "Torna-la a tocar Sam", la primera, la recordo com una gran experiència ja que vaig dirigir els meus companys i em vam ajudar molt en tot i em vam fer sentir molt bé, "Els Pastorets" i la més recent, la que es va estrenar aquest estiu "Qui té por de Virginia Woolf?" que és un teatre més agre i amarg però molt més gratificant pels actors i també pel director.


Destacaries alguna cosa en especial del teu pas per Reus i la Selva?

Quan vaig anar a Reus, el Llop's Teatre era un grup molt actiu amb gent de totes les edats. Tot i que jo era el més jovenet, va ser una època molt divertida en tots els àmbits. Treballàvem molt la part de treball en equip, fins i tot fèiem algun "stage" i es van establir molt bones relacions .


I quan la descobreixes la teva vocació, la cuina ?

Cap als 24 anys sabia que si volia guanyar-me la vida havia d'especialitzar-me en alguna professió, i vaig començar per preparar-me per les proves de Mossos d'Esquadra. Vaig passar totes les proves, però al final no em vam agafar i a partir d'aquí vaig decidir anar a l'Escola d'Hosteleria de Cambrils a estudiar cuina, sense saber, ni molt menys en aquell moment, que aquesta seria la meva vocació, ja que ho vaig descobrir després.

Sempre dic que la cuina és com una droga, o la proves i no em vols saber mai més res o, si t'enganxa, es converteix en la teva droga per sempre.

El neguit de la cuina, l'estrès de les hores del servei, el moment final de tensió al finalitzar els plats fins que el client acaba i està satisfet del servei rebut...saps? Quan fa uns dies que fas vacances ja ho trobes a faltar !


Has treballat a diferents restaurants.....ets el que en diuen "un cul inquiet" o això forma part de la teva professió ?

A les primeres classes a l'Escola ens van recomanar rodar per tant establiments i llocs com fossin  possibles. Per cuinar és molt important, els primers anys, anar voltant per diferents establiments, per aprendre com més maneres diferents treballar; amb els ingredients, formes de cocció, etc, ja que un cuiner es fa a base d'experiència.

Com que jo vaig començar una mica més gran d'edat que la resta dels meus companys, i quan vaig tornar de les meves pràctiques de final dels estudis a França ja tenia unes obligacions personals, no vaig poder rodar tant i vaig haver de triar un camí més segur..

Tot i així, he estat treballant a Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Vic, a l'Alt Empordà i al Tarragonès.


Vinga, ara digue'm, què és el que t'agrada preparar més, en què ets més especialista?

Sóc especialista en aprendre.


Això és molt bonic, però ara contesta'm, en què disfrutes més a la cuina?

Doncs amb la partida de calents, carns, peixos, arrossos, els que es diu focs i planxes...  Disfruto molt marcant.

Perdona, jo no hi entenc, què vols dir amb marcant ? Doncs posar una carn o peix a la planxa o paella calenta, altrament dit "sellar". Peixos a la planxa... que sembla banal, però no ho és gent...si saps regular bé la temperatura del foc per anar fent que la pell es converteixi en cruixent...i si al final està ben marcat, et pots menjar la pell com un cruixent...i a més ho fas al moment del servei, quan tens feina, i per tant aquesta feina es converteix encara en més meritòria.

I també amb els arrossos, que es fan al moment, hi disfruto molt.


Parlem del casal, Jaume ..? Com d'un restaurant vas passar al casal del poble..

A partir d'una conversa amb el meu cunyat, a la seva festa abans de casar-se. Ell és una persona molt emprenedora i valenta, i em va engrescar a que ho agaféssim, si hagués sigut jo sol, no ho hagués pas fet. Ho vam tenir quasi dos anys i ho vaig deixar perquè el meu objectiu sempre havia sigut obrir el meu propi restaurant i es van donar les circumstàncies per poder-ho fer.

El que valoro més d'aquesta època és que el Casal em va donar l'oportunitat de conèixer més gent del poble amb la qual i fins el moment havia tingut poca relació i això els ho agraeixo molt. Però en aquests llocs també trobes de tot, i també vam trobar alguna circumstància que no ens va ajudar massa.


I ara ja has complet el somni de tenir el teu propi restaurant....?

Sí finalment ara ja el tinc, a la Selva del camp, El racó de l'hort.  N'estic content, il·lusionat, i al mateix temps, també cagat, per tot el que comporta a nivell de totes les responsabilitats inherents.

 

I segueixes amb el teu hobby ?

Si, a Vilaplana aquest any he dirigit "Qui té por de Virginia Woolf?" i segur que aniré seguint.


I quin altre somni et falta per complir ?

Doncs el somni nacional, que ens reconeixin la nostra identitat, i que em deixin ser el que realment sóc. I , vull i desitjo, que sigui properament !



Montse Ferré Mestre




+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d’Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d’Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d’Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d’Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Recerca, Cuina, Portada

Receptes d'estiu: Crema d'albercocs

Crema d'albercocs (aubercocs) o préssecs, per 3 persones Aquesta recepta,...
Recerca, Cuina, Portada

Receptes d'estiu: Cebiche d'escopinyes

Aquesta vegada us porto un parell de receptes d’aquelles que no cal fer gaire cosa,...
Entitats, Escola, Portada

CANTÀNIA

De vegades es fa difícil trobar paraules per explicar algunes emocions, i això...
Entitats, Escola, Portada

ELS CAMIONS DE LA BONA BROSSA

ENTREVISTA AL RAMON MARGALEF COORDINADOR DE SECOMSA. Aquest curs els alumnes...
Entitats, Escola, Portada

Camp d'Aprenentage de Flix

El passat dimecres dia 10 de maig, els infants de cicle inicial de l’Aleixar i...
Entitats, Escola, Portada

L’Hort escolar

Aquest curs a l’escola Cingle Roig de Vilaplana ens hem proposat de portar l’hort...
Recerca, Tradicions, Cuina, Portada

Receptes de les àvies de Vilaplana: Pastís de patates i bacallà

Per aquest número de la revista hem recuperat una recepta del llibre...
Història, Portada, Fem memòria

Descendents del Mas de Cal Ferrer

El dia 5 d'agost de 2022, vaig conèixer a la Paquita Ferran Olivé, una...
Història, Història local, Portada

CAL GRAVAT

ALTRES NOMS: També coneguda, com ca la Gravada. SITUACIÓ Cal...
Història, Història local, Portada

CAL FERRER

ALTRES NOMS: A mitjan segle XIX hi ha alguna entrada al Registre que s’hi refereix...
Recerca, Medicina, Portada

Hidratació en la vellesa: la clau d'or per a la salut i el benestar

La hidratació és essencial per mantenir la salut i el benestar. El cos humà...
Història, Història local, Portada

Visites al campanar de Vilaplana (III)

TOCS DE CAMPANA, per Gerard Masip Una inerpretació musical des de...
Història, Història local, Portada

Visites al campanar de Vilaplana (II)

L’ESGLÉSIA El temple, dedicat a l’advocació de la Nativitat de...
Història, Història local, Portada

Visites al campanar de Vilaplana (I)

Introducció L'octubre passat, al número 89 de Lo Pedrís, vam...
La nostra gent, Records, Portada

Lo Pedrís pel món

- La Colla dels vilaplanencs, a Tenerife - La Pilar i el Josep al Palacio de Bolsa, a...
Història, Història local, Portada

PALMIRA JAQUETTI i ISANT (1895 - 1963)

A començament de l'any 2020, el Jaume Salvat Salvat em va parlar de la...
Què passa, Recerca, Activitats, Tradicions, Portada

Taller per aprendre a llatar

Aquesta primavera, a Vilaplana, hem fet els tallers per aprendre a llatar (treballar la pauma...
Opinió, Articles, Portada

Pulsòmetre

Puja El tarannà reivindicatiu del poble. Davant d'una agressió cap al...
Què passa, Notícies, Portada

Sant Isidre 2023: Esmorzar i Processó

Per Sant Isidre, es feia l'Esmorzar de la Cooperativa. Per no perdre la tradició,...
Què passa, Activitats, Notícies, Portada

La Fira de Sant Isidre

La tercera edició de la Fira de Sant Isidre va ser en dissabte, el dia 13 de maig, en...
Què passa, Notícies, Portada

La reacció de la por: ATUREM EL CAMP DE PLAQUES

Fa temps un vellet entranyable que vivia atrinxerat en una vall que volien inundar per a fer...
Història, Història, Portada

A veure si saps on és?

A Lo Pedrís núm. 91, va sortir el pany de la porta del número 9 del Carrer...
Història, Portada, Fem memòria

A propòsit dels deportats de Vilaplana

Fa unes setmanes vaig publicar a Lo Pedrís un article anomenat "Feixisme mai...
Què passa, Esports, Portada

Sender botànic del Catllaràs

El Catllaràs és un petit massís prepirinenc situat a la comarca del...
Literatura, Lingüística, Portada

La mort secreta de les paraules

En aquest número em permetreu que faci una francesilla (1), perquè no em puc...
Què passa, Activitats, Notícies, Portada

Per Sant Jordi, llegim i cantem

La proposta d’aquest darrer Sant Jordi, promoguda des de Lo Pedrís, pretenia...
Recerca, De cinema, Portada

Estrelles fugaces (I)

Fama, fortuna, luxe i tot allò que la majoria dels mortals podem envejar, és el...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevistem a Francesca Mestre Anguera

Francesca Mestre Anguera (54 anys, Infermera)   “Al començament recordo...
Opinió, Editorial, Butlletins, Portada

Lo Pedris 92 (juliol 2023)

Patrimoni   Paradoxalment, ara que tot és tan líquid i se'ns fon a...
Opinió, Articles

Pulsòmetre 91

Puja 1- El Grup de Jóvens: Un any més han promogut una Cavalcada de Reis...