Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Tornar
Recerca - Cuina | Revista 85

Coses de cuina fàcil i entretinguda: pizza i paatís de formatge

Tot aprofitant que “Lo Pedrís” surt per la Festa Major d’octubre, avui us porto dues receptes que fan Festa, la pizza i el pastís de formatge, i ja tenim un àpat complet.

Ben cert que n'hi ha moltes, moltíssimes de receptes i variants. Jo us poso les que a mi m’han semblat més fàcils de fer!

Què és una pizza?
La pizza és un menjar típicament italià, però que ja podem trobar arreu del món.
De farcits, en podem trobar de mil i una maneres, perquè s'hi pot posar de tot, però la base ja és més simple, i bàsicament sempre porta els mateixos ingredients: farina, aigua, llevat, oli i sal.
També és molt important saber que s'ha de fer amb dues coccions, primer la base i després, ja amb els ingredients, en funció que siguin més costosos de coure o no. Si us heu fixat en les que comprem preparades ja per enfornar, la massa sempre ve ja precuinada i els ingredients són els que s'acaben de fer quan els poses al forn.

PIZZA
Anem per feina! Amb el davantal i agafem els ingredients de la BASE.
Jo us poso els ingredients per preparar-ne dues i ja sabeu, si només en voleu fer una, doncs la meitat, però ja que encenem el forn, ho aprofitem!
Per fer les bases necessitarem:
500 gr de farina per fer-ho simple, una farina normal de tots usos
320 ml d’aigua tèbia
15 gr de llevat fresc (es pot comprar al forn de pa)
50 ml d’oli d’oliva
1 culleradeta de sal (cullera de postres)

I ja preparem tomàquet molt madur, sense pela ni llavors, cru o ja fregit, com ho preferiu (el posarem al mateix moment que la massa).

Preparació:
Abans que res, hem de tenir en compte que s'ha d’enfornar a una temperatura molt alta. La majoria dels forns que tenim a casa arriben de 250 graus. L'hem de tenir a punt per a quan tinguem les bases fetes.
Hem de dissoldre el llevat amb l’aigua tèbia.
Posem la farina en un bol gran, i hi afegim la sal, l’oli i l’aigua amb el llevat, i anem remenant durant uns minuts, fins a aconseguir que la massa vagi lligant (poden ser uns 5-10 minuts com a màxim). Quan el tinguem llest, el deixem al mateix bol i el tapem amb un paper film o plàstic i el deixem reposar un parell d’hores... mentrestant, podrem preparar el pastís de formatge que us explicaré després.
Si tot va bé, en dues hores les tenim a punt. Les partim en dues boles i sense apretar-les, les posem ja damunt d’un paper de forn i comencem a fer la forma de pizza, apretant amb les puntes dels dits des del mig cap a la vora fins que aconseguim deixar-les ben planes.
Llavors, li posarem el tomàquet cru que tindrem preparat sense pela, ni llavors, triturat a trossos i enfornarem, durant 10 o 15 minuts, a la part baixa del forn. Com que cada forn és un món, aneu controlant i quan la vegeu una mica daurada ja estarà a punt per posar-li la resta d’ingredients. En aquest cas:
Oli d’oliva
Alfàbrega gran
Mozzarella fresca
Bacon
Ceps o qualsevol bolet ben laminat
Formatge parmesà
Els distribuïu al gust i llavors les torneu a enfornar uns 5 minuts, fins que les tingueu al gust. Hi ha ingredients cuits que els podeu afegir un cop tretes del forn, com per exemple, alfàbrega, pernil salat, salmó marinat...
També podeu amanir-la amb un raig d’oli, o algun oli amb sabors picants, amb alfàbrega, amb romer!!!!
I ja que tenim la pizza feta, anem pel...


PASTÍS DE FORMATGE
Farem el més bàsic. És fàcil i jo he comprovat que sempre queda bé i bo.
Preparem un motlle desmuntable (d’uns 20 cm de diàmetre) que jo sempre folro amb paper per forn i després li passo una mica de mantega desfeta perquè llisqui en desemmotllar, o un motlle de silicona, que també untarem amb mantega.

Els ingredients que necessitem són:
500 gr de formatge cremós, tipus Philadelphia
3 ous talla M-L
200 gr de sucre
250 gr de nata per a rebosteria
1 cullerada de farina de blat de moro

Els barregem en un bol amb unes varetes manuals i un cop obtinguda una massa homogènia, el posem al motlle, cap al forn que tindrem ja calent a 210 graus i el deixem uns 50 minuts. Apaguem el forn i el deixem que es refredi dins del forn. Un cop fred, el desemmotllem i el posem a la nevera, o el posem directament a la nevera i el desemmotllem abans de servir-lo. El podem acompanyar de qualsevol melmelada que ens agradi, de fruits secs, de qualsevol galeta seca triturada com si fos terra... a plaer!!!
BONA FESTA MAJOR A TOTIS!!!!


Espero que us agradin i us animeu a fer-les...
i ja sabeu que per qualsevol dubte, podeu contactar a través
del perfil d’Instagram @mussarafood_mtllaurado
o del correu electrònic llauradomariateresa@gmail.com











M. Teresa Llauradó Anguera




+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
La nostra gent, Efemèrides, Portada

Celebracions d'aniversaris

Aquest estiu, tres Collites o Quintes han celebrat l'aniversari. Les nascudes i els...
La nostra gent, Portada

Lo Pedrís pel Món

L'Abel, la Marina, l'Elna i el Pol, al Castell de Neuschwanstein, a Baviera (Alemanya)...
Recerca, Natura, Portada

Els moixons del terme: ABELLEROLA

Abellerola / Abellerol (Merops apiaster) Autor foto: Josep M. Toset
Què passa, Notícies, Portada

EL PULS'METRE

Puja 1- El Grup de Joves, que junts i cohesionats, han organitzat esdeveniments populars...
La nostra gent, Records, Portada

Llegint Lo Pedrís

Al cap de poc d'haver passat a repartir la revista número 88 de Lo Pedrís, al...
Què passa, Activitats, Portada

Sopar popular de final d'estiu

El Grup de Jóvens hem tornat a organitzar el Sopar popular de final d'estiu, a la...
Què passa, Activitats, Portada

MUSSART, 6 d'agost de 2022

En el marc d'un espai únic, a la Mussara, envoltats de natura i d'història...
La nostra gent, Homenatges, Portada

Vilaplanenca de l€any 2022. Matilde.

Enguany no hi ha hagut debat! Ni l’any passat, ni l’anterior! Com ja sabeu,...
Què passa, Recerca, Notícies, Portada

A veure si saps on és?

A Lo Pedrís, núm. 88, va sortir el pany de la porta del número 31 del Carrer...
Què passa, Activitats, Portada

El Camp de Treball del 2022

Aquest estiu, del 24 de juliol al 7 d'agost, hem tingut el 3r Camp de Treball de joves, que...
Recerca, Natura, Portada

Les Encantades o Montserratines

El Solsonès és una comarca que tendim a oblidar quan parlem d'excursionisme i,...
Recerca, Cuina, Portada

Caragols dolços i coents

Aquesta vegada, és un avi, el Salvador Simó, que comparteix amb Lo Padrís un...
Opinió, Editorial, Butlletins, Portada

Lo Pedris 89 (octubre 2022)

Quo Vadis , Vilaplana? Quin projecte de futur planifiques pels teus convilatans? Vilaplana,...
Història, Història local, Masos, Portada

Ca l'Esteve

ALTRES NOMS: SITUACIÓ Formava part conjuntament amb Cal Gravat, Ca la Puça i...
Història, Història local, Masos, Portada

Cal Cassoles

ALTRES NOMS: Anteriorment, la casa s’havia conegut com: Cal Josepet, Cal Mion i Cal...
Què passa, Notícies, Portada

La Vall SoStenible: Comunitat Energètica Local (CEL)

La major part de l'energia que es consumeix a Europa prové de les energies...
Què passa, Notícies, Música, Portada

El 2 de juliol de 2022, a l'Hort del Savall

Concert de la Marina Rossell, a la tarda (reprogramat) Projecció d'Alcarràs,...
Recerca, De cinema, Portada

La Guerra Freda VI - La fi

El destí, sempre capriciós, ha volgut que aquesta sèrie que ha relacionat...
Què passa, Activitats, Música, Teatre, Portada

Les formigues continuen el seu camí estiuenc

Nova edició del cicle Camí de formiga Camí de formiga va néixer...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevistem al Pep Mateu, ciclista

El Pep somriu, tranquil. Enguany ha estat un bon any per a ell. Aquest juliol va participar en el...
La nostra gent, Què passa, Efemèrides, Activitats, Música, Portada

Vilaplana Ressona-4

Lo Pedrís sempre ha mirat per treballar fort per la cultura. D’alguna manera o altra...
Què passa, Activitats, Portada

Cinema a la Fresca

La proposta que es vol fer del Cinema a la Fresca és molt senzilla: trobar una excusa per...
Literatura, Narrativa, Portada

El noi de la targeta

El noi de la targeta porta pantalons curts, d’aquests esportius de cotó, foscos,...
Història, Història local, Portada

Campanar, Campanes, Campaner, Campanada, Campanilles...

Etimològicament, campana ve del llatí campaña, gentilici de Campània,...
Recerca, Cuina, Portada

Un menú de Festa Major, diferent

No agrada cuinar a tothom, però tots sabem que sense menjar no podem pas viure; per tant...
Què passa, Activitats, Portada

Cinefòrum a la fresca

Tercer estiu de projeccions pel debat al Casal. L’11 d’agost vam inaugurar amb...
Què passa, Notícies, Portada

Juliol solidari, a Vilaplana

Mulla't per l'Esclerosi múltiple (17 de juliol de 2022) Diumenge al...
Literatura, Assaig, Portada

Una veta d'esperança

Ell no va ser a temps de marxar. Com molts altres de la seva mena, viu clavat a terra. Plantats...
Què passa, Activitats, Notícies, Jubilats, Portada

El Sopar de l'Associació de Jubilats de Vilaplana

El passat dia 20 d'agost, l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Vilaplana va...
Literatura, Lingüística, Portada

La mort secreta de les paraules

La segona paraula d’aquesta secció, encampar, aparentment, contradiu la...