Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Tornar
Activitats | Revista 42

Assemblea extraordinària del Casal Vilaplanenc, 17 octubre 2010


Preàmbul

En l’assemblea extraordinària del passat 26 de setembre, la Junta va presentar als socis la seva dimissió en ple. El motiu, ben conegut per tots, era que tot i els intents de buscar un relleu a la seva gestió, aquest no es va poder trobar. A dia d’avui, 17 d’octubre, aquesta nova Junta, que es comprometia a treballar durant dos anys, tampoc no hi és.

Tanmateix, això no significa, ni molt menys, que s’hagi abandonat el vaixell del Casal a la deriva, ja que estem intentant conciliar un nombrós grup de gent que ha començat a treballar en els diferents àmbits i seccions que integren aquesta institució, tant per crear un programa d’activitats que engresqui tots els socis i sòcies i al poble per participar-hi i fer-hi vida , com per trobar una solució als temes de base. Aquest compromís es va començar a adquirir a la reunió que va tenir lloc a la casa de Cultura el 2 d’octubre. Allí, es van poder aplegar prop de 50 persones, de distints àmbits del teixit social del poble, les quals després d’exposar i debatre el seu punt de vista, vam acordar centrar tots els esforços en un objectiu comú: recuperar l’autoestima al Casal a base d’il·lusió i treball.

Som conscients que el Casal està afectat per greus problemes estructurals (com el nou contracte del cafeter, la gestió de la piscina i el balanç econòmic) i que fer un programa ben fet no és una cosa de dos dies i que es necessita treball per tenir un fonament sòlid i durador. Per això, el que avui venim a proposar als socis, amb el suport de la Junta anterior, és una Comissió Gestora, la qual tan sols n’és una part del primer estadi i la qual té el suport i el compromís d’altres persones implicades en aquest projecte comú.

Qui formarà part d’aquesta Comissió Gestora? Vanessa Aymamí, Xavier Mariné, Anna Gallisà i Josep M. Garcia .

Fins quan? El nostre compromís és convocar una Assemblea Extraordinària que, en principi, tindrà lloc el dia 12 de desembre.


Per fer què?

1. Portar la gestió ordinària d’aquests 2 mesos.

2. Cafeter.
- Es revisarà i actualitzarà les condicions per fer la licitació del bar. Aquestes condicions es passaran casa per casa perquè tothom que ho vulgui s’hi pugui presentar.
- Es buscaran candidats, s’entrevistaran i es triarà el que tingui i accepti les condicions i tingui el millor perfil per al lloc.

3- Contractar el canal GOL televisió per poder baixar a veure els partits el cap de setmana i les competicions europees. Si us sembla bé, de moment ho pagarà el Casal i serà una de les coses a negociar dins els nous contractes.

4. Es coordinaran els diferents grups de treball per poder presentar l’esquema d’organització del Casal i intentar encabir totes les propostes dels socis i d’altres simpatitzants dins de l’organigrama que surti del treball i el consens de tots.

5. Es realitzarà un estudi econòmic dels darrers anys. No per fiscalitzar cap persona ni cap gestió de les anteriors juntes, sinó per trobar un programa que tingui viabilitat econòmica ja sigui a curt o a llarg termini.

6. Es farà una anàlisi de la història del casal, a partir de l'estudi de la documentació que es disposa, per donar a conèixer i valorar públicament l’esforç de les persones que tant i tant van treballar per aquesta institució, així com també, per intentar canviar i millorar aquelles coses que es creguin convenients i que amb el pas del temps han quedat obsoletes.

7. Es revisaran els estatuts, a partir del suport d’algun soci especialitzat laboralment en el món del dret legal que pot ajudar-nos a supervisar-los per si cal o no modificar-los i/o millorar-los.


Quins són els objectius?

1. Retornar l’autoestima al Casal, perquè aquest és el nostre punt de trobada, així com un element aglutinador, cohesionador i dinamitzador del poble a nivell lúdic i cultural.

2. Trobar un cafeter que ens faci sentir com a casa i que a l’hora es guanyi la vida i estigui content de treballar per i amb nosaltres.

3. Anar a buscar el recolzament econòmic que sigui necessari a l’Ajuntament. Hi ha moltes coses a fer i no tot es pot fer alhora, però es necessita un pla de gestió per no deixar caure de velles les instal·lacions. Fa falta manteniment i diners per la gestió. Amb les quotes que paguen els socis no n’hi ha prou. Cal estudiar-ho bé i veure quina caldria que fos la implicació dels socis ja sigui a nivell humà o econòmic. És clar, sempre i quan, comptem amb el seu total consentiment. També demanem la participació de la resta del poble i el suport institucional de l’Ajuntament en ple.

Entenem que darrera de l’Ajuntament hi ha persones que treballen pel bé comú. I que per un poble petit com el nostre és difícil tenir finançament per arribar a satisfer les expectatives de totes les entitats locals. Tot i així, creiem fermament que a causa de l’actual fragilitat econòmica i el desencís de valors que a dia d’avui presenta el Casal es fa imprescindible centrar-hi els esforços de tots, però sobretot per part de la nostra màxima institució local.

Si no es troba aquest suport de tots i totes i no s’arriba a un acord que faci viable aquest projecte, que encertadament o equivocadament creiem que és el millor pel casal, ens replantejarem la nostra continuïtat. Sigui quin sigui el resultat de tot aquest procés, el que ens queda clar, és que almenys ho haurem intentat.


Què us demanem als socis

1- Recomençar de nou. Quan es va construir el Casal s’hi va posar molta il·lusió i treball, aquest és el primer pas que hem de fer tots. Creure que ho podem tornar a fer. Revisarem el passat, aprendrem de les coses bones que s’han fet i dels errors. Som aquí gràcies al fet que abans que nosaltres hi ha hagut molta gent que ha cregut en el Casal, no ho oblidem.

2- FER POBLE i FER CASAL. Com a tots el pobles hi ha grups, grupets i mals entesos que han fet sentir incòmode a la gent i s’han allunyat del Casal. Ens agradaria integrar la màxima gent possible, cadascú amb la seva idiosincràsia. Si hem de ressorgir de les cendres, hem de fer ratlla fins avui, hem de fer l’esforç d’oblidar les diferències i integrar-nos i treballar en un projecte comú.

3- Us passarem un qüestionari a cada soci on podreu exposar les vostres idees, exposar els greuges i proposar-nos una solució per a ells, proposar-vos com a voluntaris per a organitzar diferents actes o activitats... Participeu-hi.


Calendari d’actuacions

- 15 de novembre. Presentació de les condicions per agafar el bar del casal. Inici del temps de licitació.
- 1 de desembre. Tancament del temps de licitació i estudi de candidats.
- 12 de desembre. Assemblea extraordinària.
- Proposta de la nova Junta i l’organigrama de treball.
- Presentació del nou cafeter i exposició de les condicions del contracte.
- Presentació de les condicions acordades amb l’Ajuntament.
- Presentació de les activitats programades


Aclariment final

Nosaltres no som ni volem ser salvadors de res, ens il·lusiona pensar que el Casal no és mort i que al poble no s’apagui la llum de les institucions col·lectives. Que la gent ens traurem la son de les orelles i participarem a la vida social, perquè som una comunitat, perquè sabrem trobar cadascú el nostre lloc i allò que ens il·lusiona.

Volem manifestar públicament davant d’aquesta Assemblea el nostre més sincer agraïment cap aquelles persones que durant els darrers dies ens han facilitat la nostra tasca i ens han brindat desinteressadament el seu ajut i suport incondicional.

Per tot això que us em exposat fins aquí us demanem que ens dipositeu la vostra confiança com a Comissió gestora per fer un primer pas.
A menys que sigui una cosa de funcionament o d’ordre, no donarem la paraula. Aquesta és la nostra proposta que està oberta a escoltar a tothom, però ens agradaria fer-ho personalment. Així que des d’ara, us instem perquè vingueu i participeu d’aquest projecte que tan sols comença a caminar.


Per tant ara passarem a votació:
A favor.... en contra..... abstencions.....


A Vilaplana, 17 d’octubre de 2010

Comissió Gestora del Casal Vilaplanenc.
+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Passatemps, Portada

Passatemps 95: WORLDLE quilòmetre 0

Un dels jocs més populars per internet és el WORDLE. Va ser creat durant la...
Història, Masos, Portada

Masos i cases del terme de la Mussara: Cal Rafael

SITUACIÓ Conformen un conjunt de cases entre mitgeres amb Cal Cassoles i Cal Marc,...
Història, Masos, Portada

Masos i cases del terme de la Mussara: Cal Po

SITUACIÓ És l’única casa que queda a la part sud del bassot, a...
Recerca, Cuina, Portada

€Amanida de taronja€ i €Arròs de costella de vedella€

Temps de primavera i potser algun dia de calor. Us faré un parell de receptes que no us...
Recerca, Medicina, Portada

El deteriorament cognitu en la vellesa

Quan parlem d'envelliment normal, cal considerar que aquest procés es pot donar de...
Recerca, Natura, Portada

La meva experiència amb la vespa asiàtica

Vaig començar a veure vespes asiàtiques (velutina) l'estiu de l'any 2020,...
La nostra gent, Història, Records, Història, Portada

Dones rurals. Dones del Camp de Tarragona

El dia 15 d'octubre de 2023, al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí,...
Què passa, Notícies, Portada

Celebració del 8M del 2024, a Vilaplana

Divendres, dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona. A la plaça de la Vila,...
Què passa, Notícies, Portada

Vilaplana assoleix aquest primer trimestre de 2024 el consum més baix d€aigua dels últims 15 mesos

La mitjana diària d’aigua servida des de l’ETAP s’ha situat aquest...
Què passa, Notícies, Portada

La Marató de 2023

17/12/2023: Bingo: 2.384,88 € 24/12/2023: Per Nadal, recitem, cantem:...
Què passa, Activitats, Portada

Mercat de Nadal 2023

El Mercadet o paradetes de Nadal, era habitual a Vilaplana. Enguany s'ha tornat a impulsar,...
Què passa, Música, Portada

Música per a gent exquisida

Anem de viatge a qualsevol lloc amb Iggy Pop i David Bowie Us expliquem alguns detalls...
Opinió, Articles, Portada

Manifest de l€Associació "La Vall Sostenible" en suport a la pagesia i ramaderia.

L'Associació La Vall Sostenible, volem manifestar el nostre ferm suport a la...
La nostra gent, Homenatges, Records, Portada

Homenatge a SALVADOR SABATER

Salvador Sabater: L’últim comunista Qui va ser el Salvador? Per a...
La nostra gent, Records, Portada

Lo Pedrís pel Món

Foto 1: La família Mariné-Mariné i l'Anna Miyagi a Miyajimacho, al...
Història, Història local, Portada

Palmira Jaquetti, la força de l'esperit

Qui més qui menys, sap que la vida és una cursa d'obstacles. Podem...
Història, Portada, Fem memòria

Portes de la memòria. Deportació dels republicans ampostins als camps nazis

QUAN? Recuperació d’un passat oblidat El present treball és el...
Literatura, Lingüística, Portada

La mort secreta de les paraules: sacatapos

La paraula d’aquest número és sacatapos. Segons la classificació que...
Opinió, Articles, Portada

Pulsòmetre 95

PUJA La proposta de l’Ajuntament “Busquem fotos antigues” Ens...
Recerca, De cinema, Portada

Guardons de cinema

Comencem per la gala dels Gaudí, la primera de l’any i una mica soporífica....
Recerca, Natura, Portada

El Racó d'en Marc i la Foradada de l'Airosa

Tornem al Massís del Port per fer una clàssica, que si volem podem transformar en...
Història, Història local, Portada

A veure si saps on és?

A Lo Pedrís núm. 94, va sortir el pany de la porta del número 4 del carrer...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevistem a: Marta Rodon, en versió viatgera

La visito a casa seva. Ha encès el foc i ens acompanya el Cian, relaxat a la catifa. Li...
Opinió, Editorial, Butlletins, Portada

Lo Pedris 95 (març 2024)

Pagesia... trajecte final? Hem sentit moltes vegades, algú, afirmar que......
Història, Masos

CAL PIANO

SITUACIÓ Casa aïllada. Toca al camí de les Tosques i és molt...
Història, Masos

CAL PERE RAFAEL

ALTRES NOMS La casa també era coneguda com a Ca la Roja. SITUACIÓ...
Passatemps

Passatemps 94: Pa i drogues

PA I DROGUES El mes passat Vilaplana es va despertar un dia trasbalsada per una...
Recerca, Cuina

Corona de Nadal

És tradició per Nadal en moltes cases preparar una corona de Nadal. Aquesta vegada...
Entitats, Escola

HALLOWEEN COMPETITION

Com cada any, els alumnes de l'escola Cingle Roig van celebrar la nostra entranyable...
La nostra gent, Notícies

LES NOTÍCIES DE MUSSAGATS

Sembla ahir, però el 23 d’octubre va fer tres anys de la nostra primera...