Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Cuina | Revista 41

Oli d’oliva: com si fóssim estrangers o dedicat als joves

Quan passes temps fora de casa o, millor dit, en altres països de costums culinaris diferents als habituals, és inevitable acabar enyorant certs productes o certs gustos. Aquest estiu he enyorat l’oli, el d’oliva, és clar, i n’he parlat amb persones, que en altres llocs del món, el...
Més...

Cuina | Revista 38

Cuines del món: Menú Marroquí

Recepta marroquina 1 pollastre 1 ceba grossa 3 dents d’all Safrà 12 culleradeta de pebre negre 12 culleradeta de gingebre 6 cullerades d’oli 2 o 3 gots d’aigua Sal, llimona Es farceix un pollastre sencer i net de vÍsceres amb la meitat de la ceba i els alls tallats ben...
Més...

Cuina | Revista 37

Cuines del Món: Un menú romanès

Lo Pedrís , en el seu constant afany d’arribar a totes les cases del poble i a tota la gent que les habita, ja siguin autòctons, nouvinguts, estrangers, itinerants.... ha cregut interessant, per apropar més la realitat multicultural d’avui en dia al nostre poble, encetar una nova...
Més...

Cuina | Revista 37

Més enllà de menjar i cuinar

Si furguem allò que es cou a la cuina més enllà del rostit immediat o la cassola, n’entreveurem dues accions principals de les quals una -menjar- té l’origen abans que l’altra -cuinar- i, per tant, no en depèn en la seva totalitat. Analitzem aquests dos termes no tant des de la seva...
Més...

Cuina | Revista 36

Més enllà de la cassola

Durant els vint-i-cinc anys d’experiència en l’àmbit de la docència culinària, he viscut i he après dels meus alumnes, les seves inquietuds, els canvis en l’alimentació i, també, la continuïtat en l’alimentació tradicional. Actualment, ens preocupen tant a ells/elles com a mi,...
Més...

Cuina | Revista 34

Cuina per les festes de Nadal

Per Nadal: Consomé de llagostins amb quenelles Caldo : 400 g de llagostins, 1 kg de galeres, 3 porros, 2 cebes, 1 tomaqueta, 50 cc de conyac, 1 culleradeta de pebre vermell dolç, 2-3 l. d’aigua, sal, oli, pebre blanc. Quenelles : les cues dels llagostins, dues cullerades de conyac,...
Més...

Cuina | Revista 33

Per la Festa Major, canelons de bacallà i musclos amb crema de marisc i beixamel de fonoll

Ingredients per a quatre persones: 150 gr. de bacallà, 50 gr. de musclos, 1 patata i 1 rajet de llet Per la crema de marisc: 1 porro, 150 gr. de closca de gambes, pebre vermell dolç, brandi, fumet i farina Per la beixamel de fonoll (per 1 litre de fumet): 80 gr. de mantega i 100...
Més...

Cuina | Revista 32

Bacallà amb puré de cigrons, tomàquet “concassé” i espinacs

Ingredients: 600 gr. de bacallà 4 escalunyes “cebes petites de color lila” 1/2 litre d’oli 350 gr. de tomàquet 150 gr. de cigrons cuits 6 alls 1 fulla de llorer 150 gr. d’espinacs 1 cibolet Brou de verduretes Elaboració: Dessalar el bacallà durant...
Més...

Cuina | Revista 30

Farcit de Vedella

Ingredients per a 6 persones: Una peça sencera del tall que es pela de la vedella Pernil salat o “bacon”, al gust ½ quilo de trinxat Un tall de llonganissa de la mida del tall 2 o 3 ous durs Un...
Més...

Cuina | Revista 29

Rap al forn amb bolets

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 1kg. de cua de rap tallada en quatre rodanxes, 1/2 kg. de patates, 400 gírgoles de bruc, 150 gr. de tomàquets madurs, 4 grans d'all. un gotet de vi blanc, oli , sal. PREPARACIÓ Col·loqueu en una plàtera per anar al forn dos alls picadets...
Més...

Cuina | Revista 28

Plats d'estiu: Préssec amb salsa de menta

INGREDIENTS (per a quatre persones) 8 préssecs 250 gr. de sucre ½ litre d’aigua Un manat de menta fresca El suc de mitja llimona RECEPTA Es prepara una infusió amb l’aigua i la menta. Es retira la menta de l’aigua i amb aquesta aigua i el sucre es prepara un almívar...
Més...

Cuina | Revista 28

Pastís de patata amb sobrassada

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES: - 1 kg de patates - 250g de sobrassada - 1 got de crema de llet - 20 g de formatge emmental - 20 g de mantega - 4 ous - 50 g de formatge de Maó sec - sal - pebre PREPARACIÓ Pinteu amb mantega l'interior del motlle. Feu-hi una capa al fons...
Més...

Cuina | Revista 28

Plats d'estiu: Patates amb tomàquets escalivats i arengada

INGREDIENTS (per a quatre persones) 5 patates mitjanes 5 tomàquets mitjans 5 dents d’all 2 arengades Julivert 3 cullerades soperes d’oli RECEPTA Es bullen les patates senceres i amb pell, uns 30 minuts. Es treuen del foc i es deixen refredar. Es pelen i es tallen a...
Més...

Cuina | Revista 27

Canelons de llagostins i salmó

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES - Un quilo i quart de salmó - 300 gr. de llagostins o bé si preferiu gambes - 2 cebes mitjanes - 6 alls - 3 fulles de llorer - Un gotet d'oli i una mica de sal - Un litre de llet i dues cullerades de farina per fer la beixamel - 150 gr. de formatge...
Més...

Cuina | Revista 26

Dinar de Nadal

Per a 8 persones L'aperitiu DELÍCIA DE POMA I BOTIFARRA Un paquet de pa de motlle sense vores, 2 botifarres culanes negres, 4 o 5 pomes golden. Es talla el pa a rodonetes de la mida de la botifarra que també es talla a talls prims; de la poma se’n fan llesques d’un mig cm....
Més...

Cuina | Revista 22

A l’inici foren els canelons i el pollastre

Em poso a escriure per a Lo Pedrís que surt per Nadal. Insistentment em vénen al cap els canelons i el pollastre. Aquesta insistència només la puc relacionar amb una cosa que em va explicar fa molt poc la meva mare: la primera vegada que va anar a dinar a casa de la que seria la seva sogra,...
Més...

Cuina | Revista 5

La nostra cuina

SOPA DE BOLETS I CASTANYES Prepareu un sofregit de ceba i tomaca. Afegiu-hi els bolets (si són frescos, cal pensar que minven molt). També s'hi pot posar all i una fulla de llorer. Quan ja han minvat, afegiu-hi brou de verdures (abundant) i castanyes pelades. En lloc de castanyes s'hi pot...
Més...

Cuina | Revista 20

Conill amb salsa de cargols

INGREDIENTS 1 Conill d’un kg. 1 Ceba 4 o 5 Alls 2 Fulles de llorer 2 Tomàquets 1 Got de vi Sal i pebre al gust PER LA PICADA Ametlles Avellanes 3 o 4 carquinyolis 1 Bitxo Farina torrada La ceba, els alls i el tomàquet de rostir el conill 1 Cullerada de sucre...
Més...

Cuina | Revista 20

Dues receptes tailandeses

Avui la Yoi ens ha explicat com fer plats tailandesos. Mentre anàvem desgranant les receptes, la boca se li feia aigua. L’olor i el gust del menjar són, potser, una de les coses que més recordem de quan érem petits, dels nostres llocs d’origen. Explicar com cal cuinar-los és una manera...
Més...

Cuina | Revista 19

Salmó amb raïm

Ingredients : Salmó Raïm Oli Sal i pebre Preparació : Es posa el salmó en una safata de forn, amb una mica d’oli, sal i pebre. Es cou uns 10 minuts. En una paella es fregeixen amb oli els grans de raïm pelats i sense pinyol. Després s'escampen per...
Més...

Cuina | Revista 17

Menú de Festa Major

Aquest menú ens permet assistir a tots els actes de la Festa, ja que la major part es pot preparar la vigília. Primer plat: Ous farcits de peix acompanyats de musclos, llagostins i pèsols. Ingredients: Ous Llet Pèsols Llagostins...
Més...

Cuina | Revista 15

De segon, patates amb cloïsses

Ingredients per a 4 persones: - 1 kg de patates - 150 grams de farina - 1 ou, oli, sal i julivert - Cloïsses - Ceba - 1 “culleradeta” de pebre vermell - 1 got (d’aigua) de vi blanc i aigua junt Preparació: Peleu les patates, talleu-les a redones d’1 centímetre de...
Més...

Cuina | Revista 14

Ternasco

Ternasco Ingredients: Espatlla o cuixa tallada per fer al forn Alls .................................................................. 3 o 4 Llorer ............................................................. 1 fulla Ceba .....
Més...

Cuina | Revista 14

Pudding de LLuç, escòrpora o salmó

Ingredients: Lluç ........................................................................ 1/2 kg. Ous ........................................................................ 8 Nata líquida ............................................................ 1/4 l. Salsa de...
Més...

Cuina | Revista 13

Menú de Festa Major

Per aquesta Festa Major d'octubre he pensat un menú que farà les delícies de tots i de totes. Endavant i que us vagi de gust. -Crema d’espàrrecs. -Cuixes de pollastre farcides amb salsa de pinya. -Pastís de castanyes. CREMA D’ESPÀRRECS: Ingredients per a 4 persones:...
Més...


51 al 75 de 87
1234
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Opinió, Què passa, Articles, Activitats, Teatre, Portada

BRAVO!

No tinc cap esperança d’esdevenir crític de teatre, només és...
La nostra gent, Què passa, Recerca, Efemèrides, Notícies, Casos i coses, Vilaplanencs exteriors, Portada

Nou reportatge del National Geogràfic: El reportatge que ens van voler amagar!

Washington DC (del nostre Corresponsal) Ni les amenaces de la CIA, ni la política...
Què passa, Notícies, Portada

Resultats Eleccions Europees i Municipals a Vilaplana, 26-05-19

Resultats Eleccions Europees a Vilaplana Participació: (378 83,63%)  ...
Recerca, Casos i coses, Portada

Aquerel·les: Cintes i Retalls de Paisatge de Fina Royo Abelló

Cintes : tires estretes d’aparença senzilla de formes, materials y colors...
Què passa, Notícies, Portada

Discurs de presa de possessió de Josep Bigorra

Regidors, regidores, amics, amigues i familiars. Moltes gràcies a tots per la vostra...
Opinió, Articles, Portada

PULS'METRE

PUJA És una excel·lent notícia el debut de l’actriu Soraya...
Recerca, Cuina, Portada

Mussarafood: La cuina de casa

En lloc de parlar de grans plats, avui us parlaré de vi. I no perquè en sigui...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

7x7 Set preguntes per a Set Regidors: Carles Duran Aymamí

1. Què us va fer decantar per presentar-vos? Personalment va ser una proposta del...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

7x7 Set preguntes per a Set Regidors: Marc Mestre

Què us va fer decantar per presentar-vos? En el meu cas jo ja formava part del...
Opinió, Editorial, Portada

Lo Pedrís 76 (juliol 2019)

Des de l’Editorial, agraïm a l’exalcalde de Vilaplana Tomàs Bigorra...
La nostra gent, Què passa, Records, Notícies, Portada

ORLES PROMOCIÓ 2105-2019

Com cada any, a cada institut hi ha alumnes que van superant etapes, que acaben la...
Què passa, Activitats, Portada

Festa Major de Sant Sebastià - recital poètic

Entitats, Escola, Portada

Activitats Escola Cingle Roig

Què passa, Activitats, Portada

Setmana Santa

Què passa, Activitats, Portada

Sant Isidre

Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

17 DE MAIG, UN POBLE FLORIT I DE COLORS!

El passat 17 de maig vam celebrar a Vilaplana, juntament amb altres pobles del Baix...
Entitats, Escola, Portada

JUGUEM I APRENEM!!

Durant tot el curs, els nens i les nenes de cicle inicial i infantil hem fet diferents tallers...
Entitats, Escola, Portada

EL SALVADOR JOANPERE ENS ENSENYA LA SEVA FEINA

El dijous passat ens va venir a buscar el Salvador Joanpere a l'Escola. El Salvador...
Entitats, Escola, Portada

EXPERIMENTEM AMB LA LUPA BINOCULAR!!!

L'Anna, la tieta de la Laia i la Berta, és biòloga i ha vingut a la nostra...
Entitats, Escola, Portada

CONCURS DE DIBUIX PER SANT JORDI

Per Sant Jordi vam fer moltes activitats, entre elles un concurs de dibuix entre tots els...
Entitats, Escola, Portada

SCHOOL TRIP TO REUS

          On Tuesday 2nd April, the children of Vilaplana and...
Entitats, Escola, Portada

DIA DEL MEDI AMBIENT

Aquest 5 de juny ha estat el dia del medi ambient. A l'escola hem organitzat uns tallers...
Què passa, Entitats, Música, Escola, Portada

CANT€NIA

El passat dilluns 3 de juny de 2019, els nens i nenes de CS de Vilaplana i de l'Aleixar,...
Entitats, Escola, Portada

Aventurers de Jumpland  

El dilluns 27 de maig vam realitzar la sortida de final de curs. Ens esperaven un munt...
Entitats, Escola, Portada

Un final de curs de molta alçada

El dia 27 de maig, de bon matí, es podien percebre els nervis i l’emoció a...
Entitats, Escola, Portada

UN FESTIVAL M€GIC!

Aquest any el festival de final de curs ha sigut un festival màgic i ple...
Entitats, Escola, Portada

La météo

Si vous voulez savoir quel temps il fait à Vilaplana, vous devrez le demander aux...
Entitats, Escola, Portada

JUGUEM AL DUNI-COR !!!!

Us volem presentar un altre esport alternatiu nascut a l’Argentina. El Duni-Cor, un...
Opinió, Recerca, Articles, Natura, Portada

GRETA, LA VISION€RIA

Istiu del 2018 a Suècia, onades de calor inaudites i incendis forestals. El 20...
Literatura, Contes, Portada

Petits Furs: el Justicier

        No sé pas quant de temps fa que parlo amb...