Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Cuina | Revista 19

Salmó amb raïm

Ingredients : Salmó Raïm Oli Sal i pebre Preparació : Es posa el salmó en una safata de forn, amb una mica d’oli, sal i pebre. Es cou uns 10 minuts. En una paella es fregeixen amb oli els grans de raïm pelats i sense pinyol. Després s'escampen per...
Més...

Cuina | Revista 17

Menú de Festa Major

Aquest menú ens permet assistir a tots els actes de la Festa, ja que la major part es pot preparar la vigília. Primer plat: Ous farcits de peix acompanyats de musclos, llagostins i pèsols. Ingredients: Ous Llet Pèsols Llagostins...
Més...

Cuina | Revista 15

De segon, patates amb cloïsses

Ingredients per a 4 persones: - 1 kg de patates - 150 grams de farina - 1 ou, oli, sal i julivert - Cloïsses - Ceba - 1 “culleradeta” de pebre vermell - 1 got (d’aigua) de vi blanc i aigua junt Preparació: Peleu les patates, talleu-les a redones d’1 centímetre de...
Més...

Cuina | Revista 14

Ternasco

Ternasco Ingredients: Espatlla o cuixa tallada per fer al forn Alls .................................................................. 3 o 4 Llorer ............................................................. 1 fulla Ceba .....
Més...

Cuina | Revista 14

Pudding de LLuç, escòrpora o salmó

Ingredients: Lluç ........................................................................ 1/2 kg. Ous ........................................................................ 8 Nata líquida ............................................................ 1/4 l. Salsa de...
Més...

Cuina | Revista 13

Menú de Festa Major

Per aquesta Festa Major d'octubre he pensat un menú que farà les delícies de tots i de totes. Endavant i que us vagi de gust. -Crema d’espàrrecs. -Cuixes de pollastre farcides amb salsa de pinya. -Pastís de castanyes. CREMA D’ESPÀRRECS: Ingredients per a 4 persones:...
Més...

Cuina | Revista 12

Conill amb salsa de tomaca o amb xocolata

Conill amb salsa de tomaca Ingredients: 1 conill sal pebre negre oli 1 ceba grossa 1 cabeça d'alls 1 copa de vi ranci 1 pot de 1/2 kg de salsa de tomaca 1 fulla de llorer Rostiu el conill fet a talls amb la ceba, 3 alls sencers, pebre, sal i el llorer. Quan comenci a fer-se...
Més...

Cuina | Revista 11

El cuscus marroquí

Ingredients per a 4 persones 1 kg de cuscús 500 g de carn (vedella, conill …) 200 g cigrons 300 g de carabassa 200 g de pastanaga 200 g de mantega 1 ceba 1 tomàquet 1’5 l d’aigua Sal, pebre negre, pebre roig i llorer Preparació En una olla hi posem una mica d’oli...
Més...

Cuina | Revista 10

Dinar de Nadal

Per a 6 persones SOPA DE MANDONGUILLES Es fa un bon brou amb la següen vianda: - Pollastre o gallina (1/2) 0 totes les restes que es tinguin - 4 ossos (2 de porc i 2 de vedella), que portin carn. - Una orella de porc - Botifarra blanca i negra - Un tall de cansalada virada i ja...
Més...

Cuina | Revista 9

Cóc d’avellana

Ingredients: Ous ......................................................................... 6 Farina d’avellana .................................................... 250 grams Farina ..................................................................... 250 grams Iogurt natural...
Més...

Cuina | Revista 9

Flam d’avellanes

Ingredients: Llet .......................................................................... 1 litre Rovells d’ou ............................................................. 5 Sucre ....................................................................... 200 grams Avellanes torrades...
Més...

Cuina | Revista 9

Gelat d’avellanes

Ingredients: Rovells d’ous ................................................................... 6 Sucre ............................................................................... 150 grams Llet ................................................................................... ½...
Més...

Cuina | Revista 7

Cassola de Setmana Santa

A Vilaplana, de tota la vida, àvies, mares, filles, nores, nétes, etc., per Setmana Santa fan la cassola típica d’aquestes dates i els bunyols de Setmana Santa que a molts llocs en diuen orelletes. Lo Pedrís, com que també és de Vilaplana, explicarà totes dues receptes. CASSOLA DE...
Més...

Cuina | Revista 7

Bunyols de Setmana Santa

Ingredients: (per 3 kg de farina) - 6 ous - 1 copa de vi ranci - 1 copa d'anís - 3 cullerades petites de sal - 400 g de sucre - 100 g de mantega - 1 l d'aigua bullida - 100 g de matafaluga (si es vol que se senti més el gust, 150 g) - 1 pell de llimona ratllada - pastilla de fer pa...
Més...

Cuina | Revista 4

De primer, bajoca saltejada amb pernil

Ingredients per a 4 persones: - 700 grams de bajoques - 100 grams de pernil salat - Mantega - Ceba - Unes rametes de julivert - Un polset de pebre negre - Una mica de llimona per adornar (opcional) Preparació: Després de netejar les bajoques (mongeta tendra), les poses a...
Més...

Cuina | Revista 3

Guisat de Pasqua

Tenim a Vilaplana un nombrós grup de romanesos, que són molt agradables, simpàtics, i la casa que els lloga diu que són molt treballadors. Les persones que muntem la revista “Lo Pedrís” vàrem pensar demanar-los alguna col·laboració. L’Elena, que fa força temps que és per aquí,...
Més...

Cuina | Revista 2

3r concurs de receptes de bolets. 1r premi

Amanida de bolets amb salsa de ceps Ingredients: . Trompetes de la mort . Llenegues . Rovellons . Rossinyols . Ceps . Enciam . Escarola . Pastanaga . Poma . Tomàquet . Kiwi Vinagreta: . Ceps . Oli . Un raget de vinagre . Un pols de sal i pebre...
Més...

Cuina | Revista 2

La nostra cuina

Hola, que tal. Doncs, sóc un vilaplanenc més per adreçar-me a la revista «Lo Pedris» del nostre estimat poble. Dintre de la meva professió, us vull oferir una recepta molt atractiva pel temps en què estem. Són dos plats per als qui van de cacera i també per a tothom que els vulgui...
Més...


101 al 118 de 118
12345
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
La nostra gent, Efemèrides, Portada

Celebracions d'aniversaris

Aquest estiu, tres Collites o Quintes han celebrat l'aniversari. Les nascudes i els...
La nostra gent, Portada

Lo Pedrís pel Món

L'Abel, la Marina, l'Elna i el Pol, al Castell de Neuschwanstein, a Baviera (Alemanya)...
Recerca, Natura, Portada

Els moixons del terme: ABELLEROLA

Abellerola / Abellerol (Merops apiaster) Autor foto: Josep M. Toset
Què passa, Notícies, Portada

EL PULS'METRE

Puja 1- El Grup de Joves, que junts i cohesionats, han organitzat esdeveniments populars...
La nostra gent, Records, Portada

Llegint Lo Pedrís

Al cap de poc d'haver passat a repartir la revista número 88 de Lo Pedrís, al...
Què passa, Activitats, Portada

Sopar popular de final d'estiu

El Grup de Jóvens hem tornat a organitzar el Sopar popular de final d'estiu, a la...
Què passa, Activitats, Portada

MUSSART, 6 d'agost de 2022

En el marc d'un espai únic, a la Mussara, envoltats de natura i d'història...
La nostra gent, Homenatges, Portada

Vilaplanenca de l€any 2022. Matilde.

Enguany no hi ha hagut debat! Ni l’any passat, ni l’anterior! Com ja sabeu,...
Què passa, Recerca, Notícies, Portada

A veure si saps on és?

A Lo Pedrís, núm. 88, va sortir el pany de la porta del número 31 del Carrer...
Què passa, Activitats, Portada

El Camp de Treball del 2022

Aquest estiu, del 24 de juliol al 7 d'agost, hem tingut el 3r Camp de Treball de joves, que...
Recerca, Natura, Portada

Les Encantades o Montserratines

El Solsonès és una comarca que tendim a oblidar quan parlem d'excursionisme i,...
Recerca, Cuina, Portada

Caragols dolços i coents

Aquesta vegada, és un avi, el Salvador Simó, que comparteix amb Lo Padrís un...
Opinió, Editorial, Butlletins, Portada

Lo Pedris 89 (octubre 2022)

Quo Vadis , Vilaplana? Quin projecte de futur planifiques pels teus convilatans? Vilaplana,...
Història, Història local, Masos, Portada

Ca l'Esteve

ALTRES NOMS: SITUACIÓ Formava part conjuntament amb Cal Gravat, Ca la Puça i...
Història, Història local, Masos, Portada

Cal Cassoles

ALTRES NOMS: Anteriorment, la casa s’havia conegut com: Cal Josepet, Cal Mion i Cal...
Què passa, Notícies, Portada

La Vall SoStenible: Comunitat Energètica Local (CEL)

La major part de l'energia que es consumeix a Europa prové de les energies...
Què passa, Notícies, Música, Portada

El 2 de juliol de 2022, a l'Hort del Savall

Concert de la Marina Rossell, a la tarda (reprogramat) Projecció d'Alcarràs,...
Recerca, De cinema, Portada

La Guerra Freda VI - La fi

El destí, sempre capriciós, ha volgut que aquesta sèrie que ha relacionat...
Què passa, Activitats, Música, Teatre, Portada

Les formigues continuen el seu camí estiuenc

Nova edició del cicle Camí de formiga Camí de formiga va néixer...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevistem al Pep Mateu, ciclista

El Pep somriu, tranquil. Enguany ha estat un bon any per a ell. Aquest juliol va participar en el...
La nostra gent, Què passa, Efemèrides, Activitats, Música, Portada

Vilaplana Ressona-4

Lo Pedrís sempre ha mirat per treballar fort per la cultura. D’alguna manera o altra...
Què passa, Activitats, Portada

Cinema a la Fresca

La proposta que es vol fer del Cinema a la Fresca és molt senzilla: trobar una excusa per...
Literatura, Narrativa, Portada

El noi de la targeta

El noi de la targeta porta pantalons curts, d’aquests esportius de cotó, foscos,...
Història, Història local, Portada

Campanar, Campanes, Campaner, Campanada, Campanilles...

Etimològicament, campana ve del llatí campaña, gentilici de Campània,...
Recerca, Cuina, Portada

Un menú de Festa Major, diferent

No agrada cuinar a tothom, però tots sabem que sense menjar no podem pas viure; per tant...
Què passa, Activitats, Portada

Cinefòrum a la fresca

Tercer estiu de projeccions pel debat al Casal. L’11 d’agost vam inaugurar amb...
Què passa, Notícies, Portada

Juliol solidari, a Vilaplana

Mulla't per l'Esclerosi múltiple (17 de juliol de 2022) Diumenge al...
Literatura, Assaig, Portada

Una veta d'esperança

Ell no va ser a temps de marxar. Com molts altres de la seva mena, viu clavat a terra. Plantats...
Què passa, Activitats, Notícies, Jubilats, Portada

El Sopar de l'Associació de Jubilats de Vilaplana

El passat dia 20 d'agost, l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Vilaplana va...
Literatura, Lingüística, Portada

La mort secreta de les paraules

La segona paraula d’aquesta secció, encampar, aparentment, contradiu la...